Cum șterg o pagină goală din Word

Dacă folosiți Microsoft Word pentru a crea și edita documente, este posibil să întâmpinați situații în care apare o pagină goală suplimentară, fără text sau conținut. Această pagină goală poate fi rezultatul unui spațiu liber …

Cum șterg o pagină goală din Word

Dacă folosiți Microsoft Word pentru a crea și edita documente, este posibil să întâmpinați situații în care apare o pagină goală suplimentară, fără text sau conținut. Această pagină goală poate fi rezultatul unui spațiu liber în document sau a formatarei greșite. Pentru a rezolva această problemă și a elimina pagina goală nedorită, există câteva pași pe care îi puteți urma. Vom discuta despre acești pași în continuare pentru a vă ajuta să rezolvați problema cu ușurință.

Verificarea formatarei și spațiului liber

Primul pas în eliminarea unei pagini goale din Word este de a verifica formatarea și spațiul liber din document. Verificați dacă există spații goale în partea de jos a paginii anterioare sau a paginii următoare. Selectați aceste spații goale și apăsați tasta „Delete” sau „Backspace” pentru a le șterge.

Dacă paginile goale persistă, este posibil ca formatarea să fie cauza. Verificați dacă aveți setat un spațiu suplimentar înainte sau după paragrafele din document. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

 1. Selectați textul din jurul paginii goale sau mergeți la începutul sau sfârșitul paginii goale.
 2. Accesați fila „Pagina principală” din meniul de sus al Word-ului.
 3. Căutați secțiunea „Paragraf” și faceți clic pe pictograma „Paragraf” din dreapta acesteia.
 4. În caseta de dialog care apare, verificați valorile din câmpurile „Înainte” și „După”. Dacă acestea sunt diferite de zero, faceți-le zero.
 5. Apăsați butonul „OK” pentru a aplica modificările.

Eliminarea secțiunilor goale

Dacă paginile goale persistă în document, este posibil ca acestea să fie cauzate de secțiuni goale. În Word, o secțiune este o porțiune de document care are propria formatare și configurație de pagină. Eliminarea secțiunilor goale poate rezolva problema. Urmați acești pași pentru a elimina secțiunile goale:

 1. Selectați textul de pe pagina goală sau mergeți la începutul sau sfârșitul paginii goale.
 2. Accesați fila „Aspect” din meniul de sus al Word-ului.
 3. Căutați secțiunea „Configurare pagină” și faceți clic pe pictograma „Configurare pagină” din dreapta acesteia.
 4. În caseta de dialog „Configurare pagină”, selectați fila „Secțiune”.
 5. Faceți clic pe butonul „Înainte” sau „Înapoi” pentru a naviga prin secțiunile documentului.
 6. Dacă găsiți o secțiune goală, selectați-o și apăsați butonul „Șterge” sau „Elimină” pentru a o elimina.
 7. Apăsați butonul „OK” pentru a aplica modificările.

Utilizarea funcției „Înlocuire” pentru a șterge o pagină goală

Dacă metodele anterioare nu rezolvă problema, puteți încerca să utilizați funcția „Înlocuire” din Word pentru a găsi și șterge pagina goală. Iată cum puteți face acest lucru:

 1. Accesați fila „Pagina principală” din meniul de sus al Word-ului.
 2. Căutați secțiunea „Editare” și faceți clic pe pictograma „Înlocuire” din dreapta acesteia.
 3. În caseta de dialog „Înlocuire”, faceți clic pe fila „Căutare”.
 4. Faceți clic pe butonul „Mai multe” pentru a afișa opțiunile avansate de căutare.
 5. Faceți clic pe butonul „Format” și selectați „Paragraf” din listă.
 6. Lăsați câmpurile de căutare goale și faceți clic pe butonul „Găsește următorul” pentru a găsi paragrafele goale din document.
 7. Când găsiți un paragraf gol, faceți clic pe butonul „Înlocuiește” pentru a-l șterge.
 8. Repetați pasul 7 până când ați șters toate paragrafele goale.
 9. Apăsați butonul „Anulează” pentru a închide caseta de dialog „Înlocuire”.

FAQs despre ștergerea paginilor goale din Word

Cum pot evita apariția paginilor goale în documentele Word?

Pentru a evita apariția paginilor goale în documentele Word, asigurați-vă că formatarea și spațiul liber sunt gestionate corespunzător. Verificați în mod regulat documentele pentru a elimina spațiile goale inutile și asigurați-vă că nu utilizați spații suplimentare înainte sau după paragrafe.

Cum pot modifica dimensiunea paginii în Word?

Pentru a modifica dimensiunea paginii în Word, accesați fila „Aspect” din meniul de sus al Word-ului și căutați secțiunea „Configurare pagină”. Faceți clic pe pictograma „Configurare pagină” și în caseta de dialog care apare, selectați fila „Hârtie”. Aici puteți modifica dimensiunea paginii la opțiunea dorită.

De ce se păstrează o pagină goală în Word chiar și după eliminarea paragrafelor goale?

O pagină goală poate rămâne în Word chiar și după eliminarea paragrafelor goale din document din cauza formatarei și a configurației paginii. Verificați dacă există secțiuni goale în document și eliminați-le folosind opțiunile de configurare a paginii. De asemenea, asigurați-vă că nu aveți spații goale inutile înainte sau după paragrafele din document.

Există un scurtătură de tastatură pentru a șterge o pagină goală în Word?

Din păcate, nu există o scurtătură de tastatură standard pentru a șterge direct o pagină goală în Word. Cu toate acestea, puteți folosi funcția „Înlocuire” menționată anterior pentru a căuta și șterge paragrafele goale, ceea ce va duce la eliminarea paginilor goale.

Vezi și:

Lasă un comentariu