Conectare două routere între ele prin cablu

Conectarea a două routere între ele prin cablu este o metodă utilă pentru a extinde rețeaua și a împărți conexiunea la internet în mai multe locuri. Această configurație permite utilizatorilor să se conecteze la internet …

Conectare două routere între ele prin cablu

Conectarea a două routere între ele prin cablu este o metodă utilă pentru a extinde rețeaua și a împărți conexiunea la internet în mai multe locuri. Această configurație permite utilizatorilor să se conecteze la internet în diferite camere sau etaje ale unei clădiri, fără a avea nevoie de echipamente suplimentare, cum ar fi un switch. În acest articol, vom explora pașii necesari pentru a realiza o conexiune între două routere prin cablu.

Pasul 1: Verifică echipamentele necesare

Pentru a conecta două routere între ele prin cablu, vei avea nevoie de următoarele echipamente:

 • Două routere cu porturi LAN disponibile;
 • Cablu Ethernet (de obicei, un cablu cu conectori RJ45);
 • Un calculator sau un dispozitiv cu capacitate de conectare la rețea.

Pasul 2: Stabilește o conexiune fizică între routere

Pentru a începe, asigură-te că ambele routere sunt oprite și deconectate de la sursa de alimentare. Urmează pașii de mai jos pentru a stabili o conexiune fizică între cele două routere:

 1. Conectează un capăt al cablului Ethernet în portul LAN al primului router.
 2. Conectează celălalt capăt al cablului Ethernet în portul LAN al celui de-al doilea router.

Asigură-te că cablul Ethernet este conectat ferm în ambele porturi LAN și nu există conexiuni slabe sau nefuncționale.

Pasul 3: Configurează setările de rețea

După ce conexiunea fizică este realizată, este necesar să configurezi setările de rețea ale celor două routere. Urmărește acești pași pentru a face acest lucru:

 1. Conectează un calculator sau un dispozitiv la unul dintre routere folosind un alt cablu Ethernet.
 2. Accesează interfața de administrare a primului router prin introducerea adresei IP a acestuia într-un browser web. De obicei, adresa IP implicită este 192.168.1.1 sau 192.168.0.1.
 3. Introdu numele de utilizator și parola de administrare a routerului. Aceste informații ar trebui să fie incluse în manualul routerului sau să fie disponibile pe site-ul producătorului.
 4. Navighează în meniul de setări al routerului și caută opțiunea „LAN” sau „Network Settings”.
 5. Schimbă adresa IP a primului router într-o valoare diferită de adresa IP implicită. De exemplu, poți folosi adresa IP 192.168.2.1. Asigură-te că subrețeaua (subnet mask) este aceeași ca și cea a rețelei primului router.
 6. Salvează setările și așteaptă ca routerul să se repornească.
 7. Repetă acești pași pentru al doilea router, dar schimbă adresa IP într-o altă valoare, cum ar fi 192.168.2.2.

La finalizarea acestor pași, cele două routere ar trebui să fie conectate între ele și configurate pentru a funcționa în aceeași rețea.

Pasul 4: Testează conexiunea

Pentru a verifica dacă conexiunea între cele două routere a fost realizată corect, poți efectua un test de conectivitate. Deschide un browser web pe calculatorul sau dispozitivul conectat la primul router și încearcă să accesezi internetul. Dacă totul este configurat corect, ar trebui să poți accesa internetul fără probleme.

FAQs (Întrebări frecvente)

Ce este un cablu Ethernet?

Un cablu Ethernet este un tip de cablu folosit pentru a conecta dispozitive la o rețea locală (LAN) sau la un modem/router pentru acces la internet. Acesta utilizează conectori RJ45 și permite transmiterea datelor cu viteză mare.

De ce este necesară schimbarea adreselor IP ale routereleor?

Schimbarea adreselor IP ale routereleor este necesară pentru a evita conflictul de adrese în rețea. Adresele IP unice asigură o comunicare corectă între dispozitive și permit ruteișorilor să direcționeze pachetele de date către destinația potrivită.

Pot conecta mai mult de două routere între ele prin cablu?

Da, este posibil să conectezi mai mult de două routere între ele prin cablu folosind aceeași metodă. Cu toate acestea, este important să ai grijă la configurarea setărilor de rețea pentru a evita conflictele și problemele de conectivitate.

Pot conecta un router prin cablu la un alt router prin intermediul unui switch?

Da, poți conecta un router la un alt router prin intermediul unui switch. Aceasta este o alternativă în cazul în care nu ai un cablu suficient de lung pentru a conecta direct cele două routere. În acest caz, vei avea nevoie de un switch suplimentar pentru a face legătura între routere.

Vezi și:

Lasă un comentariu