Problema msvcr120.dll nu a fost găsită în Windows 10

Dacă întâmpinați problema în care fișierul msvcr120.dll nu a fost găsit în sistemul de operare Windows 10, puteți fi frustrat și confuz cu privire la cum să rezolvați această situație. Msvcr120.dll este o bibliotecă dinamică …

Problema msvcr120.dll nu a fost găsită în Windows 10

Dacă întâmpinați problema în care fișierul msvcr120.dll nu a fost găsit în sistemul de operare Windows 10, puteți fi frustrat și confuz cu privire la cum să rezolvați această situație. Msvcr120.dll este o bibliotecă dinamică importantă utilizată de aplicațiile software pentru a funcționa corespunzător în Windows 10. Atunci când această bibliotecă lipsește sau nu poate fi găsită, diverse erori pot apărea, împiedicând astfel deschiderea și rularea aplicațiilor. În acest articol, vom explora cauzele posibile ale problemei msvcr120.dll care nu a fost găsită în Windows 10 și vom oferi soluții practice pentru a remedia această situație.

Cu mândrie prezentăm conținutul care a fost creat în cooperare cu xtramag.ro

Cauze posibile ale erorii „msvcr120.dll nu a fost găsit”

Msvcr120.dll este parte a Microsoft Visual C++ Redistributable pentru Visual Studio 2013. Acest pachet de software este necesar pentru a asigura compatibilitatea și funcționarea corectă a aplicațiilor dezvoltate cu ajutorul Visual Studio 2013. Există mai multe motive pentru care această bibliotecă DLL poate să nu fie găsită în sistemul dvs. de operare Windows 10:

  • Virus sau malware care a șters sau corupt fișierul msvcr120.dll
  • Instalarea incorectă sau incompletă a Visual C++ Redistributable pentru Visual Studio 2013
  • Eroare înregistrată în registrele sistemului
  • Fișierul DLL a fost șters accidental de către utilizator sau alt program

Soluții pentru problema „msvcr120.dll nu a fost găsit”

1. Reinstalarea Visual C++ Redistributable

Cea mai simplă soluție pentru a rezolva această problemă este să reinstalați pachetul Microsoft Visual C++ Redistributable pentru Visual Studio 2013. Puteți descărca ultima versiune a acestui pachet de pe site-ul oficial Microsoft și să-l instalați pe sistemul dvs. de operare Windows 10. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de instalare și reporniți computerul după finalizarea procesului de instalare.

2. Verificarea antivirusului și a malware-ului

Poate exista posibilitatea ca un virus sau un program malware să fi șters sau corupt fișierul msvcr120.dll. Efectuați o scanare completă a sistemului de operare Windows 10 cu ajutorul unui program antivirus de încredere și al unui instrument de eliminare a malware-ului. Dacă găsiți orice amenințări, eliminați-le și reporniți computerul pentru a vedea dacă problema persistă.

3. Restaurarea sistemului

Dacă problema persistă și suspectați că a apărut după o modificare recentă a sistemului sau după instalarea unui program, puteți încerca să utilizați funcția de restaurare a sistemului pentru a reveni la un punct de restaurare anterior. Aceasta va readuce sistemul la o stare anterioară în care biblioteca msvcr120.dll a fost prezentă și funcțională.

4. Descărcarea și înlocuirea manuală a fișierului

Dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu funcționează, puteți încerca să descărcați fișierul msvcr120.dll de pe internet și să-l înlocuiți manual în sistemul dvs. de operare Windows 10. Este important să descărcați fișierul de pe site-uri de încredere și să verificați compatibilitatea versiunii DLL cu sistemul dvs. de operare.

Întrebări frecvente despre problema msvcr120.dll nu a fost găsită în Windows 10

Q: Cum pot evita apariția erorii „msvcr120.dll nu a fost găsit” în viitor?

A: Pentru a evita această problemă în viitor, este recomandat să mențineți sistemul de operare Windows 10 actualizat cu cele mai recente actualizări și service pack-uri. De asemenea, asigurați-vă că instalați și actualizați orice pachete de redistribuire Microsoft Visual C++ corespunzătoare versiunii aplicațiilor pe care le utilizați.

Q: Ce se întâmplă dacă șterg fișierul msvcr120.dll din sistem?

A: Dacă ștergeți fișierul msvcr120.dll din sistem, aplicațiile care depind de această bibliotecă DLL vor începe să genereze erori la pornire sau să nu funcționeze deloc. Pentru a remedia această situație, va trebui să reinstalați pachetul Microsoft Visual C++ Redistributable pentru Visual Studio 2013 sau să utilizați una dintre soluțiile menționate anterior.

Q: Pot să descarc fișierul msvcr120.dll de pe orice site?

A: Nu, este important să descărcați fișierul msvcr120.dll numai de pe site-uri de încredere. Descărcarea fișierului DLL de pe site-uri neoficiale sau nesigure poate reprezenta un risc pentru securitatea sistemului dvs. de operare. Verificați întotdeauna sursa și autenticitatea fișierului înainte de a-l descărca și utiliza.

Rezumat

Problema „msvcr120.dll nu a fost găsită în Windows 10” poate fi rezolvată prin reinstalarea Microsoft Visual C++ Redistributable pentru Visual Studio 2013, verificarea sistemului de operare pentru viruși și malware, utilizarea funcției de restaurare a sistemului sau înlocuirea manuală a fișierului DLL. Este important să acționați cu atenție și să vă asigurați că urmați instrucțiunile corespunzătoare pentru a remedia această problemă și a vă asigura că aplicațiile software funcționează corect pe sistemul de operare Windows 10.

Vezi și:

Lasă un comentariu