Header and Footer în Excel

Header și Footer sunt elemente importante în Excel, oferind posibilitatea de a adăuga informații suplimentare în partea superioară și inferioară a paginilor unui document. Acestea sunt utilizate adesea în scopuri de formatare și organizare a …

Header and Footer în Excel

Header și Footer sunt elemente importante în Excel, oferind posibilitatea de a adăuga informații suplimentare în partea superioară și inferioară a paginilor unui document. Acestea sunt utilizate adesea în scopuri de formatare și organizare a documentelor, precum și pentru adăugarea de informații specifice, cum ar fi nume, numere de pagină sau logo-uri.

Adăugarea unui Header în Excel

Pentru a adăuga un header în Excel, urmați pașii de mai jos:

 1. Deschideți documentul Excel în care doriți să adăugați un header.
 2. Accesați fila „Inserare” din panglica de sus.
 3. Faceți clic pe butonul „Header & Footer” din grupul „Text”.
 4. Se va afișa o secțiune nouă numită „Header” în partea de sus a documentului.
 5. Faceți clic în zona de header și începeți să tastați textul dorit.
 6. Puteți utiliza, de asemenea, opțiunile de formatare din panglica „Design Header & Footer” pentru a personaliza aspectul headerului.
 7. Pentru a ieși din modul de editare a headerului, faceți clic pe fila principală a documentului.

Adăugarea unui Footer în Excel

Pentru a adăuga un footer în Excel, urmați acești pași simpli:

 1. Deschideți documentul Excel în care doriți să adăugați un footer.
 2. Accesați fila „Inserare” din panglica de sus.
 3. Faceți clic pe butonul „Header & Footer” din grupul „Text”.
 4. Se va afișa o secțiune nouă numită „Footer” în partea de jos a documentului.
 5. Faceți clic în zona de footer și începeți să tastați textul dorit.
 6. Puteți utiliza opțiunile de formatare din panglica „Design Header & Footer” pentru a personaliza aspectul footerului.
 7. Pentru a ieși din modul de editare a footerului, faceți clic pe fila principală a documentului.

Personalizarea Headerului și Footerului

Excel oferă o gamă largă de opțiuni de personalizare pentru header și footer. Puteți adăuga text, formate speciale și elemente grafice pentru a vă îmbunătăți documentele. Iată câteva dintre opțiunile comune de personalizare:

1. Adăugarea Numărului de Pagină

Puteți adăuga numărul de pagină în header sau footer utilizând funcția specială „&P”. De exemplu, dacă doriți să afișați numărul de pagină în partea dreaptă a footerului, tastați „&P” în zona de footer.

2. Adăugarea Datei Curente

Pentru a adăuga data curentă în header sau footer, utilizați funcția specială „&D”. De exemplu, puteți afișa data curentă în partea stângă a headerului prin tastarea „&D” în zona de header.

3. Inserarea Numele Fișierului

Dacă doriți să afișați numele fișierului în header sau footer, utilizați funcția specială „&F”. De exemplu, puteți afișa numele fișierului în partea dreaptă a headerului prin tastarea „&F” în zona de header.

4. Adăugarea Textului Personalizat

Puteți adăuga text personalizat în header și footer utilizând tastarea directă. De exemplu, puteți adăuga numele companiei în partea stângă a headerului sau footerului.

Întrebări frecvente despre Header și Footer în Excel

Î: Pot adăuga imagini în header și footer în Excel?

R: Da, puteți adăuga imagini în header și footer în Excel. Pentru a face acest lucru, accesați fila „Inserare” și utilizați opțiunea „Imagine” pentru a selecta și insera o imagine în zona de header sau footer.

Î: Pot modifica fontul și dimensiunea textului în header și footer?

R: Da, puteți modifica fontul și dimensiunea textului în header și footer. Utilizați opțiunile de formatare din panglica „Design Header & Footer” pentru a personaliza aspectul textului din header și footer.

Î: Pot avea un header diferit pe fiecare pagină a documentului Excel?

R: Da, puteți avea un header diferit pe fiecare pagină a documentului Excel. Pentru a crea un header diferit pentru o anumită pagină, activați opțiunea „Diferit pe prima pagină” sau „Diferit pe paginile pare/impare” în fila „Design Header & Footer”. Apoi, puteți adăuga și edita headerul pentru fiecare pagină în parte.

Î: Pot elimina headerul sau footerul de pe ultima pagină a documentului Excel?

R: Da, puteți elimina headerul sau footerul de pe ultima pagină a documentului Excel. Pentru a face acest lucru, activați opțiunea „Diferit pe ultima pagină” în fila „Design Header & Footer” și ștergeți conținutul din zona de header sau footer de pe ultima pagină.

Header și Footer sunt instrumente utile în Excel pentru a adăuga informații suplimentare și a formata documentele în mod profesional. Utilizați aceste funcții pentru a crea documente bine organizate și personalizate în Excel.

Vezi și:

Lasă un comentariu